Bejelentés


Könyvné Szabó Éva bőrműves nép Honlapja


-> Ingyenes angol tanfolyam <-Szavazás


 

Üdvözlöm!

Könyvné Szabó Éva

népi iparművész bőrműves

 

 

 

A Tolna megyei Tolnanémediben születtem 1956-ban. Simontornyán élek családommal.

Férjem, Könyv István János grafikusművész. / Róla bővebbet a http://konyvistvanjanos.5mp.eu weboldalon. /

 

Kettő lányunk van. Élik a fiatalok nehéz, pályakezdő időszakát. Itthon Magyarországon.

* Aratóné Könyv Ágnes egyéni fordító. /Információ bővebben a honlapján. http://aforditokonyv.5mp.eu Férje, Arató András közgazdász, informatikus.

* Könyv Kata festőművész, művésztanár /Információ bővebben http://konyvkata.blogspot.com/

A Tolna megyei Népművészeti Egyesület tagja vagyok. Rendszeresen zsűríztetem munkáimat a Népi Iparművészeti Tanács és Képző és-iparművészeti Lektorátus zsűrijével.


Munkáimmal törekszem a gazdag honfoglalás-kori magyar motívumvilág felhasználásával a mai kor igényeinek megfelelő, nő-férfi táskák, tarsolyok, övtáskák, mappák, borítok, protokoll tárgyak készítésére. Hiszem, hogy mindaz a forma és jelképgazdagság, amit őseink ránk hagytak, a mai kor viselet és diszítő kultúráját is gazdagítják. Törekszem arra, hogy a fűzések, fonások, szironyozások harmonikus alkalmazása a bőrtárgyakon, ne csak önálló díszítés, hanem egyben hagyományőrzés legyen.


2007. április 14.-én a Népművészeti Tanács zsűri alapján megkaptam a bőrműves népi iparművész minősítő címet.

Szívesen tanulok. Örömmel veszek részt bőrös alkotó táborokban pl. Zalaegerszegen a Zala megyei Népművészeti Egyesület által szervezett táborban a Gébárti -tó partján. A Király Zsiga -díjas Nagy Béla népi iparművész által vezetett szakmai táborban. Vagy Budapesten a Hagyományok Házában rendezett "bőrös" szakmai előadásokon, az Életfa-díjas Torma László a Néprajzi Múzeum vezető restaurátora,  előadásain. Ahol a szakmai anyag mellett néprajzi ismereteim is bővülnek.


2015-ben Milánóban a Világkiállításon a Magyar Pavilonban foglalkozást tarthattam a magyar népművészeti értékeiből a bőrművességet képviselve. Pályamunkáim szerepeltek több országos rendezvényen. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége  Élő Népművészet Országos Népművészeti Kiállításain, a budapesti Vajda- Hunyad várban a Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Kézművesség kiállításain, a Népi Kismesterségek pályázatán Kecskeméten, a „Kifordítom-Befordítom” bőrműves mesterek kiállításán a Buda vári Nemzeti Galériában. 2010. "Tolna megye bemutatkozik" a Művészetek Palotájában.

Megtisztelő számomra, hogy a WBO Bajnoki profi box öveket Magyarországon készítik, magyar mesterek és köztük engem kértek fel a bőr munka és az öv végső összeállítására, simontornyai bőrből és itt Simontornyán.

http://rtlklub.hu/musorok/reggeli/videok/50180 bemásolással inditható a weblap


Rendszeresen részt veszek az Egyesület által szervezett Tolna megyei és országos népművészeti vásárokon, kiállításokon: pl.Folkkloriada (Folk-Olimpia) Pécs, a Dunamenti Nemzetközi Folk Fesztivál, Mesterségek Ünnepe.

Számos kiállításon szerepeltek munkáim családi közös kiállításokon is az ország több kiállítótermében. Munkáim a simontornyai "Könyv" családi kisgalériában és az ország különböző galériákban láthatók, megvásárolhatók.

Itt az ismertető oldalaimon megtekintheti a modelljeimet, kiválaszthatja és -egyeztetéssel megrendelheti- az Ön számára kedveset. Az elkészített munkát személyesen simontornyai műhelyemben vagy postai utánvét átveheti.

Szívesen tartok gyermekeknek foglalkozásokat rendezvényeken élőmunka bemutatókat. 2004-ben Magyar Televízió Tüskevár Tábor című műsorában bőrművességgel, barátkozhattak a gyermekek az általam vezetett foglalkozáson. 2010. Budapest Művészetek Palotája.

Fontosnak tartom ezeket a foglalkozásokat, mert hiszem, hogy őseink tudását, motívumvilágát megörízni az utókornak átadni nekem is kötelességem. A legnagyobb öröm számomra, mikor látom az utcán járókon viseletként, az általam készített tarsolyokat, táskákat, viseleti kiegészítőket. Amikor rám mosolyogva elmondják milyen nagy örömet okoz nekik a több éve  megvásárolt modellem. Kell-e ennél nagyobb elismerés?

2015. január 22. Magyar Kultúra Napja

  • " A Tolna megyei művészetéért" ezüst plakett, Emléklap
  • Hagyományőrző kézműves tevékenységéért, mesterségbemutatóiért

 

Információ:   http://www./ahazak.hu/

Kedves olvasó,

és a munkáim iránt érdeklődő! Végtelen öröm számomra, hogy itt a világhálón találkozunk és -itt van lehetőségem a bemutatkozásra-. Mindenkinek tisztelettel jelzem, hogy az itt futó reklámok a szervergazda tulajdonai. A reklámokért felelősséget nem vállalok és azokhoz semmiféle kapcsolat sem érdek nem fűz!

 

Kattintson a képgalériában a térképre a nagyításhoz.

 


Képgaléria
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!