Bejelentés


Könyvné Szabó Éva bőrműv Honlapja

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


"Tiszteld a múltat és éltesd tovább" Tolcsvay Béla

Szívesen tartok rendezvényeken mesterségbemutatót diákoknak és felnötteknek egyaránt. Kisebb csoportokat simontornyai műhelyemben is fogadok, előzetes bejelentkezésre. Tel.:(+36 74) 486-241

Tartok szakmai beszélgetést a bőrről a szakmáról hagyományos, kézműves mesterségről hagyományőrzőknek, egyesületeknek illetve magánszemélyeknek is.

Legszívesebben a bőrős kézműves munkában, már egy színtre eljutott, tanult vagy gyakorlati munkát végző bőrművesekkel együtt, szeretek akár a bőrfajtákról a gyártási, kikészítési folyamatokról a minőségi problémákról, alágyártási tapasztalatokról értekezni.

Magam is szívesen tanulok a mesterségről, a bőrős hagyományőrzésről a pásztorkultúráról gyakorlati fogásokról, motívumkincseinkről, azok alkalmazásáról, jelentéséről...stb.

Amit fontosnak tartok? Az intézményes oktatásban résztvevő fiataloknak elmondani, hogy a bőr szeretete, szakmai felkészültség, kreatívitás, kitartás és tisztességes vállalozói szemlélet és egy cseppnyi szerencse nélkül nem lehet megélni a szakmából, ma Magyarországon. Egyszer majd talán fontos lesz itt is a hagyományőrző kézműves mesterséget értékén elismerni, támogatni. Kultúránk védelme a hagyományaink védelmével kezdődik...

A folyamatos munka, meghozza a sikerélményt és csak az egyén kitartásán múlik, hogy örömét lelje egy-egy munkafolyamat után az elkészült termékben.

Aztán ha az másnak is tetszik, ajándékba adható és örömet okoz, az igen. Magasabb szinten, ha a szakmai értékelésen a zsűri népművészeti tárgynak vagy A, B kategóriára minősíti a munkát, az szakmai siker.

Amikor pedig el is tudja adni az egyénileg megtervezett és elkészített modelt az már nagyon nagy dolog. Az nagy elismerés, valódi Siker.

 

Tanítványaimmal, pécsi oktatókkal és diákokkal a simontornyai műhelyemben.

Keszthelyen a Zalamegye Népművészetéért Alapítvány bőrműves tagjainak tartott előadáson.

Simontornyai Bőrműves szakkör fiataljaival otthon a műteremben.